Jak się je pizzę w Polsce?

Sztućcamy z sosamy!

Portalik (wczoraj): „Co takiego rewolucyjnego jest w pudełku, że zdobyło patent w 23 krajach? Michał opowiada, że wszystko zaczęło się od spotkania w parku. – Kupiliśmy pizzę i poszliśmy na ławkę – mówi. – Ale bez sztućców i talerzy placek się je niewygodnie. Wtedy wpadliśmy na pomysł opakowania, które po odpowiednim połamaniu dawałoby to wszystko.

Cztery tacki wykonuje się z górnej części pudełka. Z boków robi się łyżeczki do sosów. A jeśli będziemy chcieli zostawić kawałek pizzy na później, pudełko możemy zgiąć na pół. Ułatwiają to dwa trójkątne wcięcia po obu stronach pudełka. Po złożeniu podstawy otrzymujemy pudełko o połowę mniejsze od pierwotnego, w które możemy zapakować niezjedzone kawałki pizzy”.

box1

Apartment Therapy (4 lata temu): „I actually do this all the time when we order pizza: simply tear the box in half, divide the pizza in two, and eat it right off the cardboard. (It helps that I’m a voracious eater and can consume, at minimum, half a pizza in a sitting.) Green Box pizza box is a far more elegant solution that serves four and doesn’t require you consume a whole pizza” …

Green Box (designed by Eco Incorporated)

Green Box (designed by Eco Incorporated)

 

 

 

Otagowane:

14 komentarzy do “Jak się je pizzę w Polsce?

  1. koszyczek 22/01/2013 o 08:47

    nienienienienie

  2. romeksamolot 22/01/2013 o 08:53

    nienienie co?

  3. koszyczek 22/01/2013 o 08:58

    patrzę na te sztućce…

  4. romeksamolot 22/01/2013 o 09:31

    Ja na sosy. Myślę o samobójstwie.
    (redakcja radzi jak popełnić samobójstwo – pojechać do Nowego Jorku i w miejscu publicznym zacząć jeść pizzę sztućcami)

  5. Mirosław Ryszard Makowski 22/01/2013 o 12:08

    Czekam na Polski Durszlag do Szpagetti.

  6. koszyczek 22/01/2013 o 12:10

    one są chyba siebie warte, te sosy i śtućce
    Pan zapomniał o dodaniu keczupu
    (jeżeli sos biały – można się jeszcze zabawić i zrobić flagie polsko z keczupu i sosu – białego)

    • romeksamolot 22/01/2013 o 13:35

      Tam na innym zdjenciu były 2 sosy biały i czerwony właśnie. Choć ketchup też widziałem i czarne pieczarki – ale to normalne w kraju węgla.

  7. koszyczek 22/01/2013 o 14:11

    tak dla pewności, mają być białe pieczarki? czy w ogóle bez pieczarek?

  8. Mirosław Ryszard Makowski 22/01/2013 o 15:48

    Pieczar K. A patryjotyczna…

  9. romeksamolot 22/01/2013 o 16:29

    No zwykłe (jak muszą być grzyby) , najlepiej świeże i nie spalone. ONI (te pizzerie krajowe) robią takie czarno sino fioletowe i gorzkie.

  10. Mirosław Ryszard Makowski 23/01/2013 o 12:36

    w kolorze Narodowym.

    • romeksamolot 23/01/2013 o 13:37

      Białym + krew od zacięcia się przy krojeniu.

Możliwość komentowania jest wyłączona.

%d blogerów lubi to: